Degustačné zrkadlo
Opäť sme Urbexovú akciu situovali do exteriéru, tentokrát sme sa stretli na Medených Hámroch. Síce do piatkovej polnoci v rôznej intenzite pršalo, ale v sobotu sa nad nami počasie zľutovalo a ukázalo nám svoju prívetivú tvár. Aj vďaka tomu sme si mohli užiť nádherné prostredie bývalého kameňolomu, ktorý je dnes využívaný aj na horolezecké tréningy.
My sme sa však kochali nádherným prostredím a vychutnali sme si jedinečný piknik.
A v čom spočívalo "Degustačné zrkadlo"?
Nuž, nie všetko je tak, ako na prvý pohľad vyzerá a akú chuť očakávame.
Začal sme amuse bouche - ponúkli sme čokoládový bonbón, ktorý však v sebe ukrýval olivu.

Následne sme ponúkli prvý set chodov:
- Palacinky, prifarbené sépiovým farbivom, plnené krémom z kozím syrom a olivovou tapenádou
- Eklérky plnené artičokmi a avokádovým krémom ozdobené hľuzovkami
- Galetky s chorizzom, trhaným bravčovýmmäsom a baklažánovým pyré, ozdobené pečenou paprikou
- Krém z vyšľahanej fety poliaty zalievkou z citrónovej šťavy a chilli papričiek
Po tejto časti Urbex akcie mali hostia krátku prstávku, ktorú využili na vychádzku do neďalekej Zbojníckej jaskyne
A po návrate boli na stole pripravené zrkadliace sa chody, v sladkej verzii:
- Palacinky plnené malinovou ganache a lieskovcovým krémom, ozdobené čerstvými mallinami
- Eklérky obsahovali čokoládovo-pistáciový krém, poliate bielou čokoládou a osypané polenými pistáciami
- Galetky s domácim slivkovým džemom, hruškovým čatní, krémom z mascarpone a čučoriedkami
- a ako prekvapenie: čierna perla - vlašský orech v medovo-cukrovej zálievke, podľa gruzínskeho receptu
A na dojedanie boli pripravené zrkadliace sa záviny:
- slaný: pesto, prosciutto, mozarella, sušené paradajky
- sladký: marcipán, tvaroh, mak
K jedlám boli podávané vína z vinárstvo Sykora Fine Wines a nealko vína La Baume.
Počasie, miesto, jedlá a skvelá spoločnosť, to bola tá pravá kombinácia, ktorá zabezpečila, že sa aj táto akcia vydarila a veríme, že hostia odchádzali spokojní.
Už teraz sa tešíme na ďalšiu.