Kolesá dejín

10.03.2025

Akcia s názvom "Kolesá dejín" sa konala, ako inak, na nezvyčajnom mieste; ale tentokrát aj v nezvyčajnom čase. A to v pondelok (viedli nás k tomu organizačné dôvody).  

Stretli sme sa v múzeu veteránov - Odtimer Gallery v Ivanke pri Dunaji.

Veľmi sa tešíme, že sme sa mohli stretnúť nie len s priateľmi, ktorí tvoria pevnú súčasť našich akcií, ale aj s novými, veríme, že fanúšikmi Urbex Dinnner-u.

Na úvod bol pripravený prípitok - Ginger shot, plátok jablka s modrým syrom, orechom a granátovým jablkom

Predjedlo - paté z údenej tresky s nepravým lososom a sušeným kaviárom - bolo servírované s čerstvým pečivom.

Nasledovala polievka, tentokrát zemiaková s pečeným cesnakom, aj v bezlaktózovej verzii.

A zatiaľ, čo sme si našli čas na prehliadku áut a motoriek, ktorým čas nič neubral na kráse (skôr naopak) ...

... šéfkuchárka pripravovala ďalšie chody:

Ako prvý hlavný chod sa podávalo Teľacie sous vide, zemiaková kaša s chrenom, ružickový kel v slaninke a mrkvové guličky. 

Nasledoval tataráčik z marinovaného avokáda a údeného lososa, doplnené šošovicou belugou, majonézou a ozdobené vetvičkami z pak choi.

A ako dezert sme ponúkli tartaletkový trojboj.

Jedlo sme dopĺňali vínami z vinárstva Via Magna a zázvorovými nápojmi rôzneho druhu.

A, ako vždy, nechýbala dobrá spoločnosť a skvelá nálada.

Ďakujeme.